Kalkulator paušalnog poreza

Poreska uprava je na svom sajtu objavila kalkulator paušalnog poreza koji omogućava svima koji su zainteresovani da utvrde koji iznos paušnog poreza mogu da očekuju za određenu delatnost. Kalkulator koji omogućava izračunavanje paušalnog poreza možete pronaći klikom na sledeći link: OVDE

Izračunavanje poreza i doprinosa za paušalce

Jednom kada pristupite gore označenom linku, izračunavanje poreza i doprinosa za paušalce je veoma jednostavno. Sve što je potrebno uraditi je da se unesu podaci o šifri delatnosti, osnovu osiguranja, sedištu firme, godini registracije i starosti preduzetnika koji osniva preduzetničku radnju. Na samom dnu, potrebno je štiklirati polja ukoliko preduzetnik paušalac osniva preduzetničku radnju koja spada u delatnosti koje se smatraju starim zanatom, kao i ukoliko je preduzetnik osoba sa invaliditetom. Pored toga, potrebno je uneti i podatak da li je preduzetnik imao registrovanu delatnost u prethodnih 18 meseci.

Kalkulator paušalnog poreza

Osnov osiguranja preduzetnika

Ukoliko je preduzetnik u radnom odnosu, to će uticati na smanjenje njegovih doprinosa, iz razloga što neće biti u obavezi da plaća doprinose za zdravstveno osiguranje i nezaposlenost, nego će obaveza plaćanja postojati samo za porez i doprinos za PIO.

Šta spada u stare zanate?

Na sajtu Vlade Republike Srbije možemo pronaći link na kojem se nalazi Pravilnik kojim se uređuje koje delatnosti spadaju u stare zanate i umetničke zanate. Ukoliko želite da saznate koje su to delatnosti, te informacije možete dobiti klikom na sledeći link.

Knjigovođa za preduzetnike paušalce

Ukoliko imate nameru da započnete sa obavljenjem delatnosti ili ste već započeli, i želite da od samog starta Vaše poslovanje bude u sigurnim rukama, i da pored sebe imate tim koji će Vam svaki korak u poslovanju učiniti lakšim, pošaljite nam upit, a mi ćemo Vam rado predstaviti ponudu naše knjigovodstvene agencije.

Izdavanje fakture pre datuma prometa
Izdavanje fakture pre datuma prometa

Izdavanje fakture pre datuma prometa Sistem poreza na dodatu vrednost (PDV) u Srbiji regulisan je Zakonom o porezu na dodatu vrednost. Ključne odredbe koje se