Knjigovođa za paušalce

Kada preduzetnici započinju obavljanje delatnosti, jedan od razloga za odabir paušalnog načina oporezivanja je činjenica da paušalci ne vode poslovne knjige i da im usled toga, nije potreban knjigovođa.

Da li je paušalcima potreban knjigovođa?

Međutim, vođenje knjiga nije jedini razlog zašto bi paušalac morao da ima knjigovođu. Veoma česta je situacija da je paušalcima potreban obračun poreza i doprinosa iz različitih razloga, kao što su obračun zakupa poslovnog prostora ili obračun zarade za zaposlene radnike.

Pored toga, obračuni nisu jedina obaveza koja predstavlja problem paušalcima, jer danas je pred paušalcima značajno veći broj dilema nego što je to ranije bio slučaj. Paušalci se nalaze u brojnim dilemama vezanim za novi sistem fiskalizacije, obavezu slanja e-faktura i registracije na sistem e-faktura, eko takse, test samostalnosti i drugim različitim pitanjima.

U današnje vreme, na internetu je dostupan veliki broj informacija, od kojih nisu sve potpuno tačne, i preduzetnici paušalci koji nemaju pored sebe nekog pouzdanog da ih savetuje i informiše, često su zbunjeni i ne znaju šta je zapravo njihova obaveza i da li su izloženi poreskim i drugim prekršajima ukoliko nešto ne učine, ili učine na pogrešan način.

Untitled design 2023 03 27T085641.898

Vođenje paušalca

Usled činjenica koje smo naveli u prethodnom delu teksa, naša knjigovodstvena agencija uvela je kao uslugu, paket za paušalce, pod nazivom Paušal Box, namenjen svim paušalcima koji žele da kraj sebe imaju pouzdanog partnera i tim na koji može da se osloni. Postoje tri različita paketa, a ukoliko želiš da saznaš više o njima, pogledaj Paušal BOX ponudu.

Kupovina prvog stana
Kupovina prvog stana

Šta se smatra kupovinom prvog stana? Kupovinom prvog stana se smatra kupovina stambenog prostora od strane punoletnog fizičkog lica na teritoriji Republike Srbije. Ova akvizicija