Kako da kupim kriptovalute?

 U današnje vreme, kada su kriptovalute sve više oko nas, mnogi se opredeljuju da konačno izvrše prvu kupovinu neke od mnogobrojnih kriptovaluta, a tada su veoma često postavljana pitanja: kako se kupuju kriptovalute, gde se mogu kupiti i šta je potrebno učiniti da bi se došlo u posed neke od kriptovaluta.

Kako da kupim Bitkoin?

Bez obzira da li osoba želi da kupi Bitkoin, Etherium, Cardano, Solanu ili bilo koju drugu kriptovalutu, procedura je ista. Postoji nekoliko mogućnosti na koji se način kriptovalute mogu kupiti, a najjednostavnija i najpristupačnija svima je kupovina putem menjačnica.

U ovom tekstu pažnja će biti posvećena upravo kupovini kriptovaluta putem menjačnica u kojima je i sam autor teksta vršio kupovinu i podelićemo osnovne karakteristike i prednosti tih manjačnica.

Kako da kupim kriptovalute?

Kupovina kriptovaluta u Srbiji

Osobe koje žele da izvrše kupovinu kriptovaluta po prvi put, mogu biti zbunjene brojem menjačnica koje su na raspolaganju i koje omogućavaju kupovinu kriptovaluta. U mnoštvu inostranih menjačnica, na raspolaganju je i jedna domaća. U pitanju je ECD menjačnica, koja omogućava kupovinu najpouzdanijih i najkvalitetnijih kriptovaluta i pogodna je za sve koji se osećaju sigurnije kada sarađuju sa domaćom kompanijom umesto sa inostranom. 

Prednost ECD menjačnice je u mogućnosti da se veoma lako uspostavi komunikacija sa licima zaposlenim u kompaniji, što omogućava olakšano prevazilaženje svih problema koji potencijalno mogu nastati u procesu kupovine kriptovaluta. 

Nedostatak ECD menjačnice je u suženom izboru kriptovaluta koje su na raspolaganju za kupovinu, ali imajući u vidu da kupovini kriptovaluta treba pristupiti veoma pažljivo i za početak kupovati neke od najpoznatijih i najsigurnijih kriptovaluta, ECD menjačnica je odličan izbor ulazak u svet kriptovaluta. Sve što je potrebno, je napraviti nalog na ECD menjačnici i svoju karticu povezati sa nalogom, kako bi se kupovina mogla izvršiti.

Inostrane menjačnice za kupovinu kriptovaluta

Jedna od najpoznatijih svetskih menjačnica za kupovinu kriptovaluta jeste Binance. Binance je menjačnica sa velikim brojem kriptovaluta koje su mogu kupiti, a koje da bi uopšte dospele na ovu menjačnicu moraju da se dokažu kao ozbiljni projekti. 

Dakle, nije jednostavno doći do ove menjačnice, pa veoma često vest da će neka kriptovaluta biti izlistana na menjačnici Binance rezultatira naglim porastom vrednosti te kriptovalute. 

Binance karakteriše jednostavan način korišćenja, te je korisnicima posle kratkog perioda prilagođavanja veoma lako da se snađu i trguju kriptovalutama. Provizije koje menjačnica naplaćuje svojim korisnicima su pristupačne, pa imajući u vidu ove karakteristike, ne čudi da je Binance visoko kotirana na listi najboljih menjačnica za trgovinu kriptovalutama.

Pored Binance, ovog puta napisaćemo nekoliko reči o još jednoj velikoj menjačnici, a to je Kucoin. Kucoin je menjačnica koja omogućava kupovinu još većeg broja kriptovaluta od onog koji nudi Binance, i to je razlog zašto se mnogi investitori i trejderi odlučuju da otvore naloge na ovoj menjačnici. 

Kriptovalute na ovu menjačnicu dolaze lakše nego na Binance, pa ukoliko neko sazna za kriptovalutu koja može da ostvari veliki rast u narednom periodu, postoji velika šansa da ukoliko tu kriptovalutu ne uspe da pronađe na Binance menjačnici, uspe da je pronađe na menjačnici  Kucoin. 

Provizije prilikom kupovine kriptovaluta su kod Kucoin menjačnice za nijansu više od onih koje od svojih korisnika naplaćuje Binance, ali mnogima to ne predstavlja problem iz razloga što zaradom koju ostvare od kupovine mladih kriptovaluta na ovoj menjačnici, višestruko nadoknade iznos uloga i provizije koje su platili prilikom kupovine.

Ukoliko vas interesuje na koji način se oporezuju kriptovalute, pogledajte ovaj članak, a ukoliko želite da pročitate tekst o tome šta je zapravo Bitkoin, trebali biste da pogledate sledeći članak: Bitcoin valuta budućnosti

Zakon o radnom vremenu - nepuno radno vreme
Puno, nepuno i skraćeno radno vreme

Puno, nepuno i skraćeno radno vreme Prilikom sklapanja ugovora o radu između zaposlenog i poslodavca, jedan od najbitnijih elemenata koje je potrebno ugovoriti je radno

Zasnivanje radnog odnosa
Zasnivanje radnog odnosa

Zasnivanje radnog odnosa Ugovor o radu Radni odnos zasniva se ugovorom o radu između poslodavca i zaposlenog, a pored same funkcije zasnivanja radnog odnosa, on

Preduzetnik
Preduzetnik

Ko je Preduzetnik? Preduzetnik je poslovno sposobno fizičko lice koje obavlja delatnost u cilju ostavirivanja prihoda i koje je kao takvo registrovano u skladu sa